שאלות הכנה לבגרות בביולוגיה
תפיחת בצק נגרמת כתוצאה מפעילות של שמרים. הסבר
השמרים הם פטריה חד תאית שמסוגלים לבצע נשימה אארובית וגם נשימה אנארובית. כאשר השמרים נמצאים במצב שבו יש להם הספקת חמצן טובה הם מבצעים נשימה אארובית.
כאשר השמרים נמצאים במצב של מחסור בחמצן הם עוברים לנשימה אנארובית. כאשר מוסיפים שמרים לבצק, גורמים לכך שהשמרים נמצאים במצב של מחסור בחמצן ולכן הם מבצעים נשימה אנרובית.
בנשימה אנארובית של השמרים שבבצק נוצרים כהל שנותן לבצק את ריחו המיוחד ובנוסף לכך נוצר פחמן דו חמצני בכמות רבה שגורמת לתפיחת הבצק.
בזמן לישת הבצק נוצר לחץ מכני על הבצק שגורם ליציאת הפחמן הדו חמצני ולכן נפחו של הבצק קטן. לאחר הלישה השמרים ממשיכים לבצע נשימה אנארובית ולכן הוא תופח שנית.
|