שאלות הכנה לבגרות בביולוגיה
מפרסמים של מוצרי חלב מסוימים טוענים שמוצריהם מכילים חיידקים שעשויים למנוע מחלות. הסבר כיצד.
במערכת העיכול יש פלורה טבעית של חיידקים מקבוצות שונות הנמצאות בשיווי משקל זו עם זו.
כאשר אוכלים מוצרי חלב המועשרים בחיידקים מוספת לגוף אוכלוסייה חדשה של חיידקים. כתוצאה מהתחרות בין החיידקים שבפלורה הטבעית לבין החיידקים שבמוצרי החלב, קטן החלק היחסי של החיידקים שגורמים למחלות בין כל שאר אוכלוסיות החיידקים שבמערכת העיכול, ויקטנו סיכויי החיידקים גורמי המחלות להתרבות בהצלחה ולגרום למחלות.
המפרסמים של מוצרי החלב, כגון יוגורט, הטוענים שכתוצאה מאכילתו מקטינים את הסיכויים לחלות במחלות זיהומיות של מערכת העיכול, צודקים כי הוספת החיידקים האלו גורמת לתחרות בין החיידקים המועילים לבין החיידקים שגורמים למחלות וגם קטן החלק היחסי שלהם במערכת העיכול וכתוצאה מכך קטן הסיכוי לחלות במחלות אלו.
בנוסף לכך כחלק מהחיידקים האלו מיצרים ויטמינם חיוניים לגוף וגורמים לחיזוק של מערכת החיסון בגוף.
|