שאלות הכנה לבגרות בביולוגיה

כיצד ניתן לבדוק האם טעם הלוואי של יוגורט נגרם על-ידי חיידק מסוים?


כדי לבדוק האם טעם הלוואי של היוגורט נגרם על-ידי חיידק מסוים יש לבצע זריעת בידוד מתוך היוגורט, ואחר כך להכניס חיידקים מהמושבות שמתקבלות לאחר הזריעה לתוך יוגורט בעל טעם רגיל.
זריעת בידוד נעשית כדי לבודד את החיידק. לוקחים מעט מהיוגורט, בעזרת מחט זריעה, ומורחים על גבי מצע מזון מוצק, כגו אגר, שנמצא בצלחות פטרי. על גבי האגר מתפתחות מושבות של חיידקים, שבכל מושבה כל החיידקים מאותו המין.
את החיידק החשוד מכניסים לתוך יוגורט שאין לו טעם לוואי, ובודקים האם לאחר כמה שעות היוגורט הזה קיבל טעם לוואי. במידה וטעמו השתנה ניתן להסיק שהחיידק שבודד הוא הגורם לשינוי טעמו של היוגורט.
(בדיקה זו מבוססת על "עקורונות קוך", שעל פיהן אם רוצים לבדוק האם חיידק מסוים גורם לתופעה מסוימת, כגון מחלה, לא מספיק לבודד אותו מבעל התופעה, אלא יש להראות שהוא משרה תופעה דומה ביצור אחר.  כלומר, אם מבודדים מחולה חיידק שחשוד כגורם המחלה, יש להעבירו ליצור דומה בריא, ולבדוק האם הוא משרה בו את אותה המחלה).

בגרות בביולוגיה - ראשי
אודות
שאלות ליבה
מבוא לביולוגיה של האדם  
התא - מבנה ופעילות  
אקולוגיה  
נושאי בחירה
ביוטופ
מעבדה חוקרת
צור קשר
 
 © כל הזכויות שמורות לאתר הכנה לבגרות בביולוגיה 2021 תנאי שימוש