שאלות הכנה לבגרות בביולוגיה

מהו התהליך הגורם להחמצת חלב טרי?



חלב טרי השוהה מחוץ למקרר מחמיץ תוך מספר ימים וה- PH שלו יורד.
 
התהליך הגורם להחמצת החלב הוא נשימה אנארובית המתבצעת על ידי חיידקים מסוג לקטובצילים. חיידקים אלו מתרבים בחלב, מבצעים נשימה אנארובית, תסיסה, וכתוצאה  מתהליך זה הם משחררים לסביבה חומצת חלב (חומצה לקטית), שגורמת לירידה ב- PH.
 
ככל שחולף יותר זמן וככל שיש יותר חיידקים בחלב, כמות החומצת המצטברת בחלב גדלה, ולכן ה- PH של החלב יורד עד גבול מסוים.
 
לאחר מספר ימים ה - PH  לא ממשיך לרדת, כי כאשר דרגת החמיצות עולה מאוד בגלל עליה בכמות חומצת החלב, החיידקים מפסיקים להתרבות, מתחילה תמותה של החיידקים ותהליך התסיסה נפסק.
 לכן בכל מקרה של החמצה על ידי חיידקים, ההחמצה מתרחשת עד גבול מסוים שמעבר לו ה - PH החומצי גורם לתמותה של החיידקים.

בגרות בביולוגיה - ראשי
אודות
שאלות ליבה
מבוא לביולוגיה של האדם  
התא - מבנה ופעילות  
אקולוגיה  
נושאי בחירה
ביוטופ
מעבדה חוקרת
צור קשר
 
 © כל הזכויות שמורות לאתר הכנה לבגרות בביולוגיה 2013 תנאי שימוש