שאלות הכנה לבגרות בביולוגיה

במה חלב מפוסטר שונה מחלב מעוקר?



בזמן הכנת חלב מפוסטר ממיתים  את רוב החיידקים, אך לא נפגעים הנבגים.
בזמן הכנת חלב מעוקר ממיתים גם כל החיידקים וגם את הנבגים.
 
חלב מפוסטר נשמר מספר ימים במקרר, בטמפרטורה נמוכה, כדי למנוע את התפתחות החיידקים שגורמים להחמצתו, ומתפתחים בעיקר מהנבגים שלא הושמדו בתהליך הפיסטור.
לעומת זאת חלב מעוקר נשמר לאורך זמן, ללא קירור, כי כל החיידקים והנבגים הושמדו בתהליך העיקור.
 
היתרון של חלב מפוסטר שהוא יותר טעים וגם מכיל יותר ויטמינים. בנוסף לכך החלב המפוסטר מכיל חיידקים מועילים. עלות הייצור של חלב מפוסטר יותר נמוכה מזו של חלב מעוקר, כי יש צורך להשקיע פחות אנרגיה בחימומו, ולכן הוא יותר כדאי מבחינה כלכלית.
 
ההבדל בין שני סוגי החלב נובע מהבדל בתהליך הכנתם ובמשך החימום של החלב.
בהכנת חלב מעוקר מחממים את החלב יותר זמן בטמפרטורות יותר גבוהות, כדי להשמיד גם את הנבגים שבו, ולכן עלות הכנתו יותר גבוהה, וגם טעמו וחלק מהויטמינים שבו נהרסים בגלל החימום .
 
לעומת זאת בהכנת חלב מפוסטר מחממים את החלב פחות זמן, ולכן עלות הכנתו יותר קטנה, אבל חייבים לשמור אותו בקירור מפני שהנבגים שבו ממשיכים להתקיים ויכולים לנבוט ולהתפתח לחיידקי החמצה וחיידקים פתוגניים.

בגרות בביולוגיה - ראשי
אודות
שאלות ליבה
מבוא לביולוגיה של האדם  
התא - מבנה ופעילות  
אקולוגיה  
נושאי בחירה
ביוטופ
מעבדה חוקרת
צור קשר
 
 © כל הזכויות שמורות לאתר הכנה לבגרות בביולוגיה 2013 תנאי שימוש