שאלות הכנה לבגרות בביולוגיה

מהם הגורמים הקבועים בניסוי בו בודקים את השפעת ריכוז התמיסה החיצונית על משקל פרוסות גזר?



בכל ניסוי יש לשמור את הגורמים שעלולים להשפיע על התוצאות קבועים פרט לגורם הנבדק.
 
בניסוי זה רוצים לבדוק את השפעת ריכוז התמיסה החיצונית על משקל פרוסות הגזר ולכן הגורמים הקבועים שחייבים להיות זהים בכל המערכות הם:
 
א. זמן -  משך הזמן שבו פרוסות הגזר שרויות בתמיסות השונות.

ב. טמפרטורה – הטמפרטורה של התמיסות השונות חייבת להיות זהה, כי הטמפרטורה משפיעה על מהירות הדיפוזיה של המים, ככל שהטמפרטורה יותר גבוהה קצב הדיפוזיה יותר גדול.

ג. גודל הפרוסות – גודל הפרוסות  של הגזר חייב להיות זהה, כי קצב הדיפוזיה מושפע משטח הפנים של הפרוסות, ככל שהפרוסות יותר קטנות שטח הפנים יחסית לנפח יותר גדול ושיעור הדיפוזיה יותר גדול.

ד. סוג הגזר-  יש להכין את הפרוסות מאותו הגזר.

ה. המאזנים- יש לשקול את הפרוסות באותם המאזנים.

בגרות בביולוגיה - ראשי
אודות
שאלות ליבה
מבוא לביולוגיה של האדם  
התא - מבנה ופעילות  
אקולוגיה  
נושאי בחירה
ביוטופ
מעבדה חוקרת
צור קשר
 
 © כל הזכויות שמורות לאתר הכנה לבגרות בביולוגיה 2013 תנאי שימוש